Szavalóverseny 2023

2023. április 14-én, pénteken a Költészet Napjának jegyében – egy napon – került megrendezésre a Gyermekvédelmi Központ és Általános Iskola Komárom-Esztergom Vármegyei Intézményi szavalóverseny (délelőtt), valamint az Oroszlány Város Kistéréségének vers- és prózamondó versenye (délután). Az Intézmény saját szervezésű, növendékei részére megrendezett versenyen 26 fő, míg a kistérségi rendezvényen 67 induló volt.

Szavalo1

Idén célzottan készültünk ezekre a megmérettetésekre, igyekeztünk személyre szabottan, a gyerekek természetére, szokásaira, stílusára figyelve verseket választani. Több héten keresztül törekedtünk tökéletesre csiszolni a művek előadását. Két negyedik osztályos tanulónak sikerült a választott versével kiemelkedni a többi induló közül. Kovács Bence már évek óta sikeresen teljesít ezeken a versenyeken. Nagyon sokoldalú kisfiú. Bármibe belevág, azt teljes átéléssel teszi, kihozva magából a maximumot. Veleszületett tehetsége, különleges hangorgánuma, kiváló előadói kiállása idén is meghozta gyümölcsét. Az intézményi és a városi versenyen is korosztályában sikerült elsöprő sikert aratva az első helyen végeznie (Békés Márta: Vers a versmondó versenyről). A közönség megítélése alapján is a színpadra teremtették.

Szavalo2

Molnár Gergő Levente szintén negyedik osztályos (külsős) tanuló, - aki idén indult először ilyen versenyen - az intézményi rendezvényen különdíjas, míg a városin 3. helyezett lett (Csík Mónika: Luigi). Szintén különösen tehetséges kisfiú, aki határozottságát, magabiztosságát, tehetségét kidomborítva tudott győzelmet aratni ezeken a megmérettetéseken.

Ez a nap nemcsak izgalomban bővelkedett, de nagy adag kitartásra, türelemre és tiszteletre is tanította a résztvevőket.

Az egész napos megpróbáltatás sem szegte kedvüket, nagyon meg szerették volna mutatni magukat a közönségnek, kedvük akkor sem hagyott alább, mikor a sorszámhúzásnál egyikük a legutolsó számot húzta. Nagyon büszkék lehetünk rájuk!